Польща покарала «Газпром» через Північний потік-2

Польща покарала «Газпром» через Північний потік-2

Польський антимонопольний регулятор UOKiK оштрафував російський «Газпром» через небажання газового монополіста співпрацювати з ним по розслідуванню щодо проекту Nord Stream-2 на 213 млн злотих ($57 млн).

Про це повідомило польське відомство у понеділок, 3 серпня.

Накладення штрафу на «Газпром» пов’язано з проведеним розслідуванням, що стосуються створення консорціуму, що фінансує будівництво газопроводу “Північний потік-2” без необхідного на те згоди UOKiK.

UOKiK пред’явив звинувачення шести компаніям: “Газпрому”, Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall Dea.

“В ході цього розгляду голова UOKiK звернувся за документами, що стосуються справи, також до” Газпрому “, однак компанія відмовилася надати інформацію, важливу для проведеного розгляду”, – заявило польське відомство.

Про те, що UOKiK порушив справу щодо “Газпромa” через відсутність співпраці в ході антимонопольного розслідування, стало відомо ще на початку червня.

На початку 2020 року UOKiK звернувся до “Газпрому” з вимогою надати документи, що мають відношення до справи. “Йшлося про контрактах, укладених дочірньою компанією” Газпромa “з іншими компаніями, які фінансують будівництво” Північний потік 2 “. Стосувалося це, перш за все, контрактів на транспортування, розподіл, продаж, постачання і зберігання газового палива. Незважаючи на покладену обов’язок співпрацювати з UOKiK, компанія не надала таку інформацію”, – говорилося в прес-релізі відомства.

Поділитись