У конгресі схвалили бюджет Пентагону з санкціями проти “Північного потоку-2”

У конгресі схвалили бюджет Пентагону з санкціями проти “Північного потоку-2”

Палата представників схвалила новий проект оборонного бюджету США, куди включили поправки, які передбачають санкції проти будівництва «Північного потоку-2».

Палата представників США схвалила оборонний бюджет країни на 2021 рік з внесеної поправкою, яка передбачає нові санкції щодо трубопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік».

За прийняття оборонного бюджету проголосували 295 конгресменів, проти – 125, свідчать дані на сайті нижньої палати конгресу. Тепер документ має затвердити сенат і підписати президент США Дональд Трамп, після чого санкції наберуть чинності.

У червні американська влада запропонували два варіанти законопроекту, який передбачає санкції проти «Північного потоку-2». Один підготували сенатори, інший – члени палати представників. Різниця полягала в тому, що в першому випадку законодавці крім інших санкцій пропонували ввести обмеження проти компаній, які надають послуги по «тестування, інспекції та сертифікації», необхідні для експлуатації газопроводу. Цей варіант був більш небезпечним, оскільки без фінального сертифіката про відповідність газопровід не можна здати в експлуатацію.

Поділитись