Польща спростувала заяву Моравецького про припинення постачання зброї в Україну

Польща спростувала заяву Моравецького про припинення постачання зброї в Україну

Польський уряд спробував спростувати висловлювання прем’єр-міністра Матеуша Моравецького про те, що країна припинила постачання зброї в Україну, загальмувавши тим самим ескалацію війського конфлікту. 

Про це пише Bloomberg.

«Польща здійснює лише заздалегідь узгоджені постачання боєприпасів та озброєння, у тому числі за контрактами, підписаними з Україною», – заявив речник Петро Мюллер.

Заява прем’єр-міністра про припинення постачання військової допомоги Україні була неправильно зрозумілою і неправильно витлумачена, заявив у четвер урядовець на умовах анонімності.

«Наростаюча словесна війна між Варшавою та Києвом викликала занепокоєння регіональних урядів, прихильних до підтримки України», – зазначається у виданні.

Міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас заявив журналістам, що припинення допомоги Києву не обговорювалося на переговорах із його польським колегою напередодні.

Навпаки, «ми обговорювали допомогу Україні, формат «Рамштайн», коаліції, постачання – тобто протилежні речі», – сказав Анусаускас.

Висловлювання прем’єра про припинення постачання зброї до України лише загострили відносини між двома країнами, які й до того були дещо підірвані через заборону на імпорт зерна. Раніше Моравецький загрожував розширити обмеження на імпорт інших українських товарів.

Поділитись