Польща порушить питання постачання бойових літаків Україні на зустрічі з Байденом

Польща порушить питання постачання бойових літаків Україні на зустрічі з Байденом

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павло Яблонський заявив, що на переговорах з президентом США Джо Байденом Варшава має намір порушити питання постачання Україні бойових літаків.

Про це повідомляє Польське радіо. Також цю тему планується порушити на саміті східного флангу НАТО – Бухарестської дев’ятки. За словами Яблонського, Польща має намір обговорити тему того, що має представляти подальша військова підтримка Києву.

При цьому він підкреслив, що Варшава зробить усе, щоб Україна отримала всю зброю, яка їй потрібна. Для цього повинні обговорюватися всі варіанти, проте всі дії узгоджуватимуться з НАТО.

Ми вважаємо, що є країни, які можуть зробити більше. Польща вже передала дуже багато озброєння. Ми хочемо передавати ще більше, одночасно озброюючись та зміцнюючи польську армію», – заявив заступник міністра.

Раніше стало відомо, що Байден учора увечері приїхав до польської столиці. Там він має намір провести зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою, а ввечері виступить із промовою. Передбачається, що 22 лютого глава Білого дому зустрінеться з лідерами країн Бухарестської дев’ятки.

Поділитись