Поліція відкрила дві справи через бійку на мітингу на захист російської мови в Харкові

Поліція відкрила дві справи через бійку на мітингу на захист російської мови в Харкові

Поліція Харківської області відкрила дві кримінальні виробництва через зіткнення на мітингу на захист російської мови, який відбувся минулого понеділка в Харкові. Про це повідомив у вівторок відділ комунікацій обласної поліції.

“Слідчі Київського відділу поліції відкрили кримінальні виробництва за статтями” погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу “і” хуліганство “Кримінального кодексу України”, – відзначили у відділі. Максимальне покарання за цими статтями передбачає до п’яти років позбавлення волі.

За повідомленням поліції, слідчі дії тривають, встановлюються обставини та особи, причетні до правопорушень.

Напередодні група патріотів в Харкові напала на учасників мітингу проти дискримінації російської мови в Україні. Присутні вимагали зберегти за жителями регіону право на використання російської мови, а також не допустити підписання закону про повну загальну середню освіту, який підриває право жителів України вчитися на рідній мові.

Акція проходила одночасно з мітингом опозиції. Серед радикалів виявилися молоді люди в уніформі з нашивками організації “Національні дружини”, а також кілька людей з прапорами “Правого сектора”. В результаті розпилення газу отримали опіки очей кореспондент і оператор українського телеканалу СТБ, а також, щонайменше, один поліцейський.

Верховна рада 16 січня прийняла закон “Про повну загальну середню освіту”, який передбачає поступове скорочення викладання мовами національних меншин, в тому числі російською.

Поділитись