“Північний потік – 2” ніколи не буде запущено, – Штефан Вайль

“Північний потік – 2” ніколи не буде запущено, – Штефан Вайль

Газопровід «Північний потік —2» ніколи не буде запущено через втрату довіри до Росії як до надійного постачальника енергоносіїв.

Про це заявив прем’єр-міністр німецької федеральної землі Нижня Саксонія Штефан Вайль. На його думку, партнерство Росії та Німеччини в галузі енергетики в принципі більше неможливе. Раніше глава МЗС ФРН Анналена Бербок заявила, що зараз частка російського газу в країні скоротилася до 6-8%.

“Довіра втрачена настільки фундаментально, що ніколи знову не виникне ситуація, за якої німецький федеральний уряд зможе робити ставку на енергоносії з Росії”, – заявив Вайль.

Він висловив упевненість, що газопровід «Північний потік — 2» ніколи не буде введено в експлуатацію. Також він зазначив, що німецько-російське партнерство в галузі енергетики більше неможливе.

«Цю кооперацію безповоротно зруйновано. І Захід швидше відновиться від цього, ніж Росія», – наголосив політик.

Свої заяви він зробив, коментуючи слова президента Росії. 16 вересня він запропонував західним країнам зняти санкції з «Північного потоку —2», якщо Німеччині «закортіло».

«Зрештою, якщо закортіло, якщо все так важко, візьміть та зніміть санкції з “Північного потоку – 2”, 55 млрд куб. м по році – тільки кнопку натиснути, і все пішло», – говорив Путін.

Поділитись