Після повномасштабного вторгнення путін просив Шольца і Макрона визнати анексію Криму

Після повномасштабного вторгнення путін просив Шольца і Макрона визнати анексію Криму

На дев’ятий день широкомасштабного вторгнення рф в Україну путін просив канцлера Шольца і президента Макрона визнати анексію Криму і «незалежність» Донбасу.

Про це пише Bild.

Журналіст Стефан Ламбі отримав доступ до розшифровки розмов німецького канцлера і французького президента, в якій вони обговорювали свої бесіди із путіним.

Шольц у розмові зі своїм французьким колегою зазначив, що «ситуація не стає кращою». Обидва лідери також зауважили, що путін під час бесіди не торкався теми санкцій.

За словами Шольца, від початку вторгнення путін розповідав йому телефоном «про демілітаризацію та денацифікацію, просив, щоб Крим був визнаний частиною росії, і про незалежність “республік».

Він також був готовий до переговорів, але наполягав, щоб вони відбувались без участі президента Зеленського та без режиму припинення вогню. Говорити путін був готовий лише із Макроном і Шольцем.

«Потім путін сказав, що українська делегація поїхала до Польщі, тому що вони хочуть поговорити з президентом США, щоб отримати від нього вказівки», — розповідав Шольц.

Макрон підтвердив, що у нього відбувся дуже схожий діалог із путіним.

Поділитись