Пєсков: у Кремлі міркування про визнання ДНР і ЛНР назвали недоцільними

Пєсков: у Кремлі міркування про визнання ДНР і ЛНР назвали недоцільними

Кремль вважає недоцільними евентуальні міркування про перспективи визнання Москвою самопроголошених ДНР і ЛНР, заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.


“В даному випадку якісь евентуальні міркування вважаємо недоцільними, це перше. Сказати можна тільки одне – що, звичайно, затягування Києвом виконання умов Мінських домовленостей … буде лише далі ускладнювати ситуацію в плані цих двох самопроголошених республік”, – відповів Пєсков на питання, за яких обставин Москва може визнати ДНР.

Влада України в квітні 2014 року розпочала військову операцію проти самопроголошених ЛНР і ДНР, які заявили про незалежність після держперевороту в Україні в лютому 2014 року. За останніми даними ООН, жертвами конфлікту стали близько 13 тисяч осіб. Питання врегулювання ситуації в Донбасі обговорюється, в тому числі в ході зустрічей в Мінську контактної групи, яка з вересня 2014 прийняла вже три документа, що регламентують кроки по деескалації конфлікту. Однак і після угод про перемир’я між сторонами конфлікту тривають перестрілки.

Поділитись