Підводний човен, озброєний “Калібрами”, пройшов поблизу італійського узбережжя

Підводний човен, озброєний “Калібрами”, пройшов поблизу італійського узбережжя

Біля берегів Італії помічений підводний човен, озброєний крилатими ракетами «Калібр».

Дизель-електричний підводний човен класу «Варшав’янка», озброєний чотирма крилатими далекобійними ракетами «Калібр», спочатку пройшов поблизу узбережжя острова Сицилія, а згодом був помічений поблизу узбережжя острова Сардинія. Обставини появи тут дизель-електричної субмарини залишаються невідомими, проте остання рухалася у західному напрямку. Маючи намір, за низкою припущень, залишити Середземне море, пройшовши через Гібралтарську протоку.

В даний момент дизель-електричний підводний човен знаходиться в західній частині Середземного моря, продовжуючи слідувати в наплавленні Гібралтарської протоки. Інформація щодо цього підтверджується даними супутникових знімків, зроблених напередодні вдень. Тут же, як стверджується, знаходиться і морський буксир “Сергій Балк”, що також рухається у напрямку Гібралтарської протоки.

На даний момент будь-яких офіційних заяв на цей рахунок немає, проте причини з яких підводний човен виводиться з вод Середземного моря, перебуваючи тут досить тривалий час, залишаються невідомими.

Поділитись