На РФ відкрили стратегічні командно-штабні навчання «Схід-2022»

На РФ відкрили стратегічні командно-штабні навчання «Схід-2022»

На стратегічних командно-штабних навчаннях «Схід-2022» у Примор’ї на РФ сконцентровано 5 000 одиниць озброєння та техніки, зокрема авіація та флот.

Країни-учасниці відпрацюють питання військової безпеки у Східному регіоні на семи полігонах та у кількості 50 тисяч військовослужбовців.

«Нестабільність у сучасному світі, нові загрози та виклики, шантаж та санкційні дії лише загострюють протиріччя біля наших кордонів. У даній ситуації тільки спільні зусилля, побудовані на взаємодії та дружбі, дозволяють зберегти мир у наших країнах та регіонах загалом», – заявив військовий РФ.

Військовослужбовці іноземних контингентів почали проводити перші спільні тренування. Кожна з національних армій на «Сході-2022» має свої завдання, але спільною є мета з набуття нового бойового досвіду.

Одразу після офіційної церемонії відкриття – ще один постійний обряд навчань, «Рука дружби». З кожним роком її простягають дедалі більшій кількості країн.

«Схід-2022» пройде з 1 по 7 вересня 2022 року під керівництвом начальника Генштабу ЗС РФ із практичним відпрацюванням оборонних та наступальних дій на семи полігонах ВПО. Під час навчання спільні дії відпрацюють військові контингенти та спостерігачі від країн ОДКБ, ШОС, Азербайджану, Алжиру, Вірменії, Білорусії, Індії, Казахстану, Киргизстану, Китаю, Лаосу, Монголії, Нікарагуа, Сирії, Таджикистану.

Поділитись