Під Авдіївкою ведуться важкі бої з окупантами

Під Авдіївкою ведуться важкі бої з окупантами

Тилова лінія оборони біля Авдіївки не обладнана. Там ведуться важкі бої, бо це ключовий рубіж. Якщо влада не бачить, що потрібно було робити, то нехай хоча б повчиться у росіян.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

«На першому фото — будівництво нової лінії оборони російських військ під Авдіївкою, зняте групою аеророзвідки.
Неподалік від передової російське командування зосередило цивільну інженерну техніку, яка риє опорні пункти та ходи сполучення, бліндажі заливаються з бетону. Це надійні польові укріплення, вибити з яких ворога буде дуже важко.
Друге фото — це скрін з відео нашого дрону, вид зі сторони противника на останній рубіж оборони Авдіївки — насип залізничної колії північніше міста. Ворог вийшов до цього насипу а в одному місці навіть перейшов його та закріпився на іншому боці колії.
Тут мала б бути наша тилова лінія оборони, але для обладнання цього насипу не зроблено нічого. Ніби і нема в Україні цивільних тракторів, екскаваторів, вантажівок. Ніби дешевше кинути на пусте місце піхотинців з лопатою і дати наказ окопуватися. Там нема навіть траншей. Якби тут були вириті позиції з нашого боку такі, як росіяни риють зі своєї сторони — ніякого російського прориву та ніякої кризи під Авдіївкою не було б взагалі. Тому Верховний Головнокомандувач, повинен подивитись на ці фото, і нарешті усвідомити, що він нехтує службовими обов’язками та через його відповідальність та байдужість до цього важливого питання оборони зривається виконання бойових завдань та гинуть наші воїни… Зеленському варто було б приїхати та подивитись стан організації оборони. Будувати рубежі разом з будівельною технікою, цивільними організаціями, з підвозом будівельних матеріалів мали б військові адміністрації, які підпорядковані безпосередньо президенту. Але вони цього не роблять, бо президент з них за це не питає. Якщо до самих не доходить, то починайте вчитись хоча б у росіян. А не вводити суспільство в оману ніби хтось відповідає за будівництво оборонних рубежів. Ніхто не відповідає», — написав Бутусов.

Поділитись