Пхеньян звинуватив США у спробах створити прообраз НАТО в Азії

Пхеньян звинуватив США у спробах створити прообраз НАТО в Азії

США виношують плани формування за підтримки Південної Кореї та Японії військової структури, подібної до НАТО, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (АТР), йдеться в заяві МЗС КНДР.

Її викладає Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

“Нещодавній саміт НАТО чітко показує, що США переслідують план стримування Росії та Китаю, при цьому одночасно здійснюють “мілітаризацію” Європи та формують військовий союз, подібний до НАТО, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні”, – йдеться у заяві.

У ньому наголошується, що ці три країни “зберігають тристоронній військовий союз як важливий засіб для реалізації цього плану”.

Через “безрозсудні військові дії США та їхніх союзників-васалів” мир і безпека в усьому світі опинилися в “найкритичнішому стані після закінчення холодної війни”, оскільки ядерна війна може вибухнути одночасно в Європі та АТР”, наводить ЦТАК слова дипломата.

У заяві МЗС також йдеться, що під час нещодавнього саміту НАТО керівники США, Японії та Південної Кореї “об’єднали свої зусилля для конфронтації з КНДР та обговорили небезпечні спільні військові контрзаходи проти неї, включаючи початок тристоронніх спільних військових навчань”.

Представник МЗС зазначив, що “США та їхні васали” включили протистояння заходам КНДР щодо зміцнення свого військового потенціалу для самооборони в нову “стратегічну концепцію”, ухвалену на саміті НАТО.

“Ситуація, що склалася, наполегливо вимагає зміцнення обороноздатності країни, щоб активно справлятися зі швидким погіршенням обстановки в галузі безпеки на Корейському півострові та в іншому світі. КНДР надійно захищатиме суверенітет і інтереси країни та її території від всіляких загроз, викликаних ворожими діями США та їх васальних , і виконувати свій відповідальний обов’язок щодо забезпечення миру та безпеки на Корейському півострові та в регіоні”, – наголосив північнокорейський МЗС.

Поділитись