У ЗМІ прокоментували участь Південної Кореї у саміті НАТО

У ЗМІ прокоментували участь Південної Кореї у саміті НАТО

Участь президента Південної Кореї Юн Сок Йоля у саміті НАТО не означає, що країна може почати проводити антиросійську чи антикитайську політику, повідомляє газета Korean Times з посиланням на джерело в адміністрації президента країни.


“Наша позиція щодо участі президента Юн Сок Йоля у саміті не змінилася. Як ми заявляли раніше, присутність Юн Сок Йоля не має жодного відношення до підозр у тому, що Сеул може звернути у бік антикитайської чи антиросійської політики”, – заявило джерело Korea Times.

Юн Сок Йоль стане першим президентом Південної Кореї, який візьме участь у саміті НАТО, наміченому на 29-30 червня. Там він виступить із промовою на сесії за участю країн-членів НАТО та чотирьох країн-спостерігачів. Також очікуються тристоронні переговори між лідерами Південної Кореї, США та Японії, низка двосторонніх зустрічей та інші переговори.
Адміністрація південнокорейського президента пояснила, що присутність Юн Сок Йоля на саміті не означає, що Південна Корея має намір вступати до НАТО, і країна лише прагне розширювати свою присутність у світовій спільноті.

Поділитись