Парламент Казахстану скасував норму щодо погодження з Назарбаєвим політичних ініціатив

Парламент Казахстану скасував норму щодо погодження з Назарбаєвим політичних ініціатив

Мажиліс (нижня палата парламенту) Казахстану в середу погодився з поправками Сенату (верхньої палати) до законодавства, що стосуються скасування необхідності узгоджувати з першим президентом республіки Нурсултаном Назарбаєвим нові ініціативи щодо основних напрямів зовнішньої та внутрішньої політики.

Трансляція засідання проводиться на сайті законодавчого органу.

27 січня Сенат прийняв поправки, згідно з якими скасовується довічне головування Назарбаєва у Раді безпеки Казахстану та Асамблеї народу (АНК). Як пояснила після засідання депутат Сенату Ляззат Сулеймен, парламентарії також запропонували виключити норму законодавства про те, що ініціативи, що розробляються, за основними напрямками зовнішньої та внутрішньої політики повинні узгоджуватися з Назарбаєвим.

Законопроект із цим доповненням Сенат тоді направив на погодження до Мажілісу. Таким чином, поправки про скасування довічного головування Назарбаєва в Раді безпеки Казахстану та АНК, а також виключення необхідності погоджувати з ним нові зовнішньо- та внутрішньополітичні ініціативи тепер вважаються ухваленими парламентом загалом. Внесення цих змін до законодавства має затвердити глава держави.

Поділитись