Опитування: росіяни визначилися з розміром достатнього для життя сімейного доходу

Опитування: росіяни визначилися з розміром достатнього для життя сімейного доходу

Холдинг «Ромир» провів дослідження, щоб визначити, який сімейний дохід росіяни вважають достатнім для забезпечення «нормального життя».

В середньому сума необхідних коштів склала 85,7 тисяч рублів на місяць, що на 9,9% більше, ніж роком раніше (тоді середній дохід, який громадяни країни вважали оптимальним, склав 78 тисяч рублів).

“Сімейний бюджет від 60 тис. lо 90 тис. руб. і більше 120 тис. руб. в місяць влаштував би 22% опитаних. Майже стільки ж – 21% – назвали бажаним дохід 90-120 тис. руб. Достатнім бюджет 45-60 тис. Руб. назвали 18%”, – пише РБК з посиланням на результати опитування.

У дослідженні наголошується, що дохід в 20-30 тисяч рублів достатнім визнали 4% респондентів, а жити на суму менше 20 тисяч рублів згодні лише 2% опитаних.

При проведенні дослідження за еталон бралася сім’я з трьох осіб. Для опитування були відібрані 1,5 тисячі осіб старше 18 років, які проживають в різних типах населених пунктів у всіх регіонах країни.

Разом з розміром бажаного доходу зростають і реальні ціни: вчора стало відомо, що, всупереч прогнозам ріелторів, які передрікали падіння цін на нерухомість, після коронавірусу квартири подорожчали на 6-15%.

Поділитись