Оперативна інформація від Генштабу на ранок 1 травня

Оперативна інформація від Генштабу на ранок 1 травня

Рф стягує до прикордонних з Україною районів зняте зі зберігання у Західному, Центральному, Східному військових округах та північному флоті озброєння і військову техніку.

🟣 На Сіверському напрямку підрозділи ворога здійснили обстріли позицій наших військ з території Брянської області.

🟣 На Слобожанському напрямку угруповання противника продовжує завдавати авіаційні удари та вогневе ураження артилерією по Харкову.

▫️ Окупанти проводять наступальні дії у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ.

▫️ До визначених районів переміщено до 300 одиниць озброєння і військової техніки та прибуло близько тисячі мобілізованих осіб з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей.

▫️ З метою протиповітряного прикриття наступаючих військ у чотирьох визначених районах противник розгорнув два зенітно-ракетних дивізіони озброєних ЗРК «Бук-М2» та ЗРК «Тор-М».

🟣 На Донецькому і Таврійському напрямках угруповання військ противника веде активні дії уздовж всієї ділянки лінії зіткнення.

▫️ Ворог намагається здійснювати авіаційні удари та вогневе артилерійське ураження позицій наших військ.

🟣 На Лиманському напрямку противник веде наступ у напрямку Кримки та Олександрівки.

🟣 На Попаснянському напрямку окупанти проводять штурмові дії на напрямку Новотошківське – Оріхове.

🟣 На Курахівському напрямку, за підтримки артилерії, ворог намагається прорвати оборону наших підрозділів на напрямку Оленівка – Новомихайлівка.

🟣 На Південнобузькому напрямку противник веде бойові дії з метою виходу на адміністративні межі Херсонської області та створення сприятливих умов для наступу на міста Миколаїв і Кривий Ріг.

Поділитись