Путін готує важливу заяву на 9 травня

Путін готує важливу заяву на 9 травня

Путін на 9 травня готує оголошення про масову мобілізацію населення задля вирішального удару по Україні, повідомляє The Daily Mail із посиланням на міністра оборони Великобританії.

Виступаючи напередодні, міністр оборони Великобританії Бен Уоллес сказав, що російський президент може оголосити нову війну «нацистам усього світу» на параді, присвяченому закінченню участі Росії у Другій світовій війні у Москві. Після цього буде оголошено масовий призов до армії:

«Я не здивуюсь… що він, ймовірно, збирається оголосити, що «зараз ми перебуваємо в стані війни з нацистами всього світу, і нам необхідно провести масову мобілізацію російського народу». Путін, який зазнав невдачі майже з усіма цілями, може спробувати консолідувати те, що має… і просто стати своєрідною раковою пухлиною всередині країни», — сказав Уоллес.

Він уточнив, що точних даних він не має, але Путін може планував зробити таку заяву з урахуванням його попередніх коментарів:

«Ми бачили низку заяв Путіна про те, що це стає проксі-війною, і що «нацисти всюди», «не лише в Україні, а й у НАТО повно нацистів». Я думаю, що він намагатиметься відмовитися від своєї «спеціальної операції». Він готував ґрунт для того, щоб мати можливість сказати: «Послухайте, зараз триває війна з нацистами, і мені потрібно більше людей. Мені потрібно більше російського гарматного м’яса».

Уоллес сказав, що путінські командири привели багатьох солдатів на смерть. За оцінками Києва, ця кількість досягає 23000 осіб.

Він також розкритикував «жалюгідні спроби» Кремля приховати свої втрати і додав, що для Росії наказ про масову мобілізацію своїх резервів буде «визнанням невдачі».

Поділитись