ООН: Конго переживає найбільшу в історії продовольчу кризу

ООН: Конго переживає найбільшу в історії продовольчу кризу

Майже 22 мільйони чоловік в Демократичній Республіці Конго стикаються з гострою нестачею продовольства, яка різко зросла в порівнянні з минулим роком.

Про це повідомляє BBC Swahili з посиланням на доповідь Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

«Число людей, що зіткнулися з критичною нестачею продовольства різко зросла – з 15,6 мільйонів в 2019 році до 21,8 мільйонів», – повідомляється в доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.

В організації зазначили, що збройні конфлікти та наслідки пандемії коронавірусу, які позначилися на цінах на продовольство і засоби до існування, посилили проблему.

«Ці фактори загострюють гуманітарні потреби, і зараз країна переживає найбільший в світі продовольча криза», – йдеться в доповіді.

Члени організації також посилаються на те, що кризи сприяє «економічний спад, пов’язаний зі знеціненням валюти і падінням ВВП, і стихійні лиха». За даними ФАО, більшість людей, порушених цією проблемою, знаходяться в центральних провінціях Північного і Південного Ківу, Ітурі і Касаї. В ООН заявили, що «ситуація особливо складна для внутрішньо переміщених осіб і тих, хто повертається в свій рідний район і виявляється без засобів до існування».

У ФАО попереджають, що при гострому голод будь-які подальші порушення ланцюжка поставок продовольства лише погіршать людські страждання і ускладнять зусилля щодо вирішення цієї проблеми.

Поділитись