Окупанти завдали ракетних ударів по об’єктах енергетики

Окупанти завдали ракетних ударів по об’єктах енергетики

По Україні вночі наносився удар дронами, крилатими та балістичними ракетами.

«Укренерго» заявляє, що були удари по енергетиці Вінницької, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської та Полтавської областей. Є пошкодження об’єктів генерації.

Також у компанії заявили, що був приліт по об’єкту енергетики до «одного з центральних регіонів».

У Київській області (Броварський район) був приліт по об’єкту цивільної інфраструктури, постраждали двоє людей, заявив мер міста Броварів Ігор Сапожко.

«За інформацією ДСНС, сталося загоряння обʼєкту цивільної інфраструктури в одному з населених пунктів Броварського району. Рятувальники працюють, подробиці – офіційно згодом. Внаслідок ракетної атаки та загоряння обʼєкту цивільної інфраструктури, пошкодження отримали дві особи – жінка 1962 р.н. та чоловік 1990 р.н. В стресовому стані та з пошкодженням кінцівок госпіталізовані до Броварської лікарні», – наголосив Сапожко.

Водночас, голова Київської області заявив, що прильотів по об’єктах немає, але було падіння уламків у чотирьох місцях. Пошкоджено електромережі.

У Кіровоградській області пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури Олександрійського району. Травмовано дитину 8-ми років. Руйнування зазнали 13 приватних будинків і майже три десятки гаражів.

За даними влади Львівської області, на них летіли крилаті ракети та «Кинджали». Обстрілювався район Стрия. Міністр енергетики Галущенко підтвердив, що у цьому регіоні також було атаковано об’єкт енергетики.

Цієї ночі під удар потрапили три теплоелектростанції ДПЕК. Суттєво пошкоджено обладнання, заявили у компанії.

Поділитись