Терористи рф здійснили наймасштабнішу атаку на українську енергетику

Терористи рф здійснили наймасштабнішу атаку на українську енергетику

Нова ракетна атака по Україні. Вибухи лунали у Харківській, Запорізькій, Хмельницькій, Вінницькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській областях.

Міністр енергетики Галущенко заявив, що це наймасштабніша атака на українську енергетику останнім часом. Є попадання в об’єкти генерації, системи передачі та розподілу у різних галузях.

Потужний удар був по Запорізькій області. Атакована ДніпроГЕС. На греблі перекрито рух. Також через обстріл знеструмлено одну з ліній електропередачі, яка живить ЗАЕС.

На самому Запоріжжі росіяни завдали 12 ракетних ударів. Попередньо 7 будинків зруйновано, 35 – пошкоджено. Є поранені.

Знеструмлений Харків. У місті було понад 15 ударів по об’єктах енергетики.

У Сумській області після прильотів запровадили графіки аварійних відключень у Сумському, Конотопському та Шосткінському районах.

У Кривому Розі запровадили графіки аварійних відключень. Лікарні та інші об’єкти інфраструктури, де це можливо, переходять на генератори. У місті є потрапляння до об’єктів критичної інфраструктури.

У Кропивницькому зникла електрика у низці мікрорайонів. Також у деяких населених пунктах електропостачання відключилося аварійно.

Був приліт об’єктом критичної інфраструктури у Вінницькій області. Те саме в Івано-Франківській, є постраждалі.

На Полтавщині був удар по Миргородському району. В області застосували превентивні відключення електропідстанцій та графік відключень на 10 черг. Розгортають «пункти незламності».

У Хмельницькому є прильоти критичної інфраструктури та загиблі.

На Львівщині горить лісовий масив у Золочівському районі після збиття «Шахеда».

Поділитись