Окупанти застосовують нову тактику обстрілів по Україні

Окупанти застосовують нову тактику обстрілів по Україні

Своєю новою тактикою обстрілів Росія «чинить безпрецедентний тиск на і так паралізовану енергосистему України».

Цього року Москва почала цілеспрямовано націлюватися на об’єкти електрогенерації – теплові електростанції, гідроелектростанції та навіть газові сховища.

Це помітне зрушення у тактиці порівняно з попередньою зимою, коли атаки були менш точними, а збитки легше було усунути. Експерти кажуть, що Росія використовує краще озброєння і користується слабкою українською ППО.

Чиновники та керівники енергетичних компаній України визнають, що немає способу уникнути відключень цієї зими. Тепер завдання – просто звести їх до мінімуму.

«Якщо ми не відновимо існуючі пошкоджені станції, якщо ми не покращимо пропускну спроможність міжсистемних ліній електропередач, якщо ми не збудуємо ці розподілені генератори, хоча б у деяких місцях. то люди матимуть електроенергію менше ніж чотири години на добу», – заявив виданню Дмитро Сахарук, виконавчий директор ДТЕК.

Він нагадує, що до початку опалювального сезону залишилось 120 днів. Відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури України коштуватиме $50,5 мільярдів доларів.

Поділитись