Окупанти захопили позиції на півдні Авдіївки

Окупанти захопили позиції на півдні Авдіївки

Український військовий паблік DeepState підтверджує інформацію, що росіяни змогли захопити позиції на півдні Авдіївки та комплекс «Царське полювання» завдяки проникненню через трубу.

DeepState пише, що росіяни знайшли вхід у колектор і провели серйозну інженерну підготовку, зробивши отвори біля приватної забудови. Завдяки використанню колектора російські війська зайшли в тил бійцям ЗСУ, які перебували у «Царському полюванні».

«Остання таким чином була повністю оточена ворогом – частина захисників загинула, а інша потрапила в полон», – йдеться у повідомленні.

Далі, як пише DeepState, росіяни почали займати будинки на південних околицях та швидко готуватися до оборони.

«Авангард ворога намагався зайти до переїзду, але отримав відсіч. В атмосфері певної паніки навіть були повідомлення про втрату «Зеніту», але це, на щастя, потім було спростовано. Далі вже Сили оборони намагалися перехопити ініціативу, були здійснені атаки на приватний сектор та «Царське полювання». У приватному секторі ситуація залишається складною як для наших, так і для ворога», – йдеться у повідомленні. Паблік також пише про «не до кінця зрозумілу ситуацію» в «Царському полюванні», але заявляє, що росіян там зараз немає (росіяни стверджують, що комплекс знаходиться під їхнім контролем і вони там відбивають контратаки ЗСУ).

Нагадаємо, раніше головний редактор сайту «Цензор» Юрій Бутусов повідомив про складну ситуацію в Авдіївці і про те, що вона може стати критичною, якщо росіяни захоплять «9-й квартал» – комплекс багатоповерхівок, з яких можна прострілювати все місто.

Поділитись