Окупанти почали застосовувати в Україні нові дрони-розвідники

Окупанти почали застосовувати в Україні нові дрони-розвідники

Російськими військами в Україні використовуються новітні комплекси з безпілотними літальними апаратами (БЛА) “Тахіон”, які здійснюють повітряну розвідку позицій підрозділів Збройних сил України (ЗСУ).

Про це росЗМІ повідомило джерело у силових структурах.

“Російськими військовими для ведення повітряної розвідки позицій ЗСУ застосовуються безпілотники “Тахіон”. Апарати оснащені тепловізором, фото- та відеокамерою, за допомогою яких виявлялися навіть добре замасковані об’єкти противника, у тому числі і вночі”, – сказав співрозмовник агентства, зазначивши надійність цих БЛА.

За його словами, цей безпілотник використовується російськими розвідувальними підрозділами Сухопутних військ. Джерело відмовилося називати райони, де застосовувалися і продовжують використовуватися “Тахіон”.

 Раніше про застосування в Україні БЛА “Тахіон” офіційно не повідомлялося.

Малий безпілотник “Тахіон” створений ТОВ “Іжмаш – Безпілотні системи”, розроблений за аеродинамічною схемою “крило, що літає”. Призначений для ведення повітряної розвідки, як вдень, так і вночі. Ефективний при проведенні аерофото- та відеозйомки місцевості на видаленні, а в разі потреби може використовуватися як ретранслятор сигналу зв’язку.

Поділитись