Офіс Зеленського запропонував провести навчання з НАТО у відповідь на “Захід-2021”

Офіс Зеленського запропонував провести навчання з НАТО у відповідь на “Захід-2021”

Заступник керівника офісу президента України Роман Машовець в ході зустрічі з послом Канади Ларисою Галадзою запропонував провести спільні військові навчання України і НАТО у відповідь на погіршення ситуації в Донбасі і готуються навчання Росії і Білорусії “Захід-2021”.


За даними офісу президента України, зустріч відбулася в п’ятницю, в ході неї сторони обговорили ескалацію ситуації в Донбасі, а також реформу сектора національної безпеки і оборони України. Машовець заявив про загрозу євроатлантичної безпеки, яку, на його думку, несуть масштабні навчання збройних сил Росії і Білорусії “Захід-2021”, заплановані на вересень цього року.

“Такі дії Російської Федерації кидають виклик безпеки України і НАТО, це повинно бути збалансовано спільними зусиллями”, – цитує Машовця офіс президента України.

На його думку, одним із шляхів поліпшення ситуації безпеки можуть стати спільні заходи, в тому числі військові навчання України і НАТО. Машовець вважає, що такі заходи повинні включати сухопутний, військово-морський і повітряний компоненти. Крім того, Машовець впевнений, що доцільно підвищити рівень бойової готовності військ в країнах НАТО, що межують з Україною.

Також він повідомив послу Канади про те, що президент України Володимир Зеленський затвердив стратегію воєнної безпеки в рамках реалізації стратегії національної безпеки. “Це дуже важливий документ. Ми переходимо до формування стратегічного оборонного бюлетеня, державної програми розвитку Збройних сил України до 2025 року і плану оборони”, – сказав Машовець. Він також поінформував Галадзу про реформу оборонно-промислового комплексу України, зокрема, про трансформацію держконцерну “Укроборонпром”.

Поділитись