В Україні заявили про гарантії підтримки США при конфлікті з Росією

В Україні заявили про гарантії підтримки США при конфлікті з Росією

США підтримають Київ в разі військового конфлікту з Росією, заявили в міністерстві оборони України після телефонних переговорів глави відомства Андрія Тарана і глави Пентагону Ллойда Остіна.

Відзначається, що це другий розмова міністрів за останні півтора місяці, який відбувся з ініціативи американської сторони.

«У разі ескалації російської агресії Сполучені Штати не залишать Україну наодинці [з нею] і не допустять реалізації агресивних устремлінь Російської Федерації щодо України», – сказано в повідомленні на сайті міноборони України.

Зазначено, що Таран розповів американському колезі про ситуацію в зоні силової операції в Донбасі, а також обговорив з ним напрямки посилення взаємодії в сфері безпеки і оборони.

За підсумками переговорів Ллойд Остін опублікував заяву, в якій йшлося про те, що США з 2014 року виділили Україні понад $ 2 млрд в рамках надання допомоги в забезпеченні безпеки. Крім того, американська сторона має намір і надалі нарощувати потенціал українських збройних сил.

В цей же день повідомлялося, що НАТО звинувачує Росію в ескалації конфлікту в Донбасі. Представник альянсу заявив, що НАТО бачить причину провалу спроб по деескалації напруженості в рамках досягнутої домовленості в дестабілізуючих діях Росії.

Поділитись