Марін Ле Пен назвала геополітичною помилкою ставлення ЄС до Росії

Марін Ле Пен назвала геополітичною помилкою ставлення ЄС до Росії

Глава французької правої партії «Національне об’єднання» Марін Ле Пен заявила, що позиція Європейського союзу (ЄС) і антиросійські санкції є історичною і геополітичною помилкою.


«Лідери ЄС не вловили сенс потрясінь історії, вони все ще застигли в холодній війні з поглядами, зверненими виключно до Сполучених Штатів і їх збройного крила – НАТО», – сказала Ле Пен в інтерв’ю ЗМІ.

Політик додала, що відносини з Росією важливі і необхідні. Також, на її думку, ніхто не може ігнорувати роль і місце РФ в світовому порядку.

«Вона займає важливе місце і залишається провідним голосом в багатополярному світі, голосом, який регулює міжнародні відносини і геополітику», – зазначила Ле Пен.

30 березня президент Росії Володимир Путін на переговорах з канцлером ФРН Ангелою Меркель і французьким лідером Еммануелем Макрона заявив, що Москва готова до відновлення взаємодії з Євросоюзом, якщо до цього буде проявлена ​​зустрічна зацікавленість.

22 березня стало відомо, що російський лідер обговорив з главою Євроради Шарлем Мішелем стан справ у відносинах між РФ і ЄС, акцент був зроблений на створення прагматичного співробітництва.

Поділитись