Новий пакет військової допомоги від США для Україні: коли на нього чекати

Новий пакет військової допомоги від США для Україні: коли на нього чекати

Під час візиту Зеленського до Вашингтона очікується оголошення нового пакету військової допомоги від США. Це оголошення співпаде з одноденним візитом президента України Володимира Зеленського до Білого дому, де він зустрінеться з Джо Байденом.

Про це повідомляють ABCnews. 

Очікується, що у четверг, 21 вересня, у Білому домі Зеленський поговорить також з військовими лідерами США та поспілкується приватно з законодавцями як від Демократичної, так і від Республіканської партії. Це буде друга поїздка Зеленського до столиці США з того часу, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення до України у лютому 2022 року.

Анонсований пакет військової допомоги включатиме додаткові можливості, які допоможуть Україні зміцнити свою протиповітряну оборону напередодні осінньо-зимового періоду, який оікувано може стати серйозним випробуванням для об’єктів критичної інфраструктури.

За словами чиновника, військовий пакет також включатиме артилерійські боєприпаси і протитанкові засоби, які допоможуть Україні в її контрнаступі проти російських сил.

Очікується, що пакет включатиме озброєння на сотні мільйонів доларів. Втім, ракети великої дальності ATACMS, яких хоче отримати Україна, імовірно не увійдуть цього разу до пакету допомоги.

Поділитись