Новий спалах штаму коронавірусу “Омікрон” вже на кордоні з Росією

Новий спалах штаму коронавірусу “Омікрон” вже на кордоні з Росією

У Китаї напередодні було виявлено 21 новий випадок поширення коронавірусної інфекції всередині країни, з них 20 – у міському окрузі Хулунбуїрі.

Він знаходиться на кордоні з Росією, у північному автономному районі Внутрішня Монголія, інший – у південно-західній провінції Юньнань. Про це пише «Інтерфакс» із посиланням на повідомлення Держкомітету охорони здоров’я країни.

На території Хулунбуїра розташований прикордонний перехід між Китаєм та Росією Маньжурія-Забайкальськ, через нього проходить активний товарообмін.

У Хулунбуїрі запровадили жорсткі заходи обмежень. Мешканцям заборонено залишати місто, громадський транспорт не працює. Закрито більшість закладів та установ.

12 вересня також було виявлено нове вогнище зараження коронавірусом у КНР. Китайський держкомітет охорони здоров’я заявив, що 19 випадків COVID-19 відзначено у провінції Фуцзянь на сході країни. Усього за добу в Китаї виявили 46 нових хворих.

Член міжнародної групи експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Маріон Купманс, яка приїжджає до Китаю для дослідження походження COVID-19, вважає загадковими спалахи вірусу у КНР.

Поділитись