Ізраїль закриває кордони через поширення нового штаму коронавірусу “Омікрон”

Ізраїль закриває кордони через поширення нового штаму коронавірусу “Омікрон”

Також владі республіки розширили повноваження щодо відстеження тих, хто заразився.

В’їзд до Ізраїлю буде заборонено іноземцям з усіх держав, без урахування випадків, схвалених Комітетом, за винятком. Це рішення влади, як повідомляє ЗМІ, набирає чинності завтра. Ізраїльтяни, які повертаються додому, будуть зобов’язані здати ПЛР-тест в аеропорту та піти після цього на карантин. Для перехворілих та щеплених – на три дні. Для невакцинованих – тиждень у разі негативного тесту. І два тижні без нього.

Також громадянам наразі заборонено відвідувати кілька десятків африканських країн, у яких, за оцінкою влади Ізраїлю, склалася найважча епідеміологічна ситуація. Після повернення з них люди будуть зобов’язані пройти карантин у спеціалізованих готелях. Крім іншого, керівництво республіки повернуло спецслужбам можливість відстежувати дані з телефонів громадян, щоб визначити, чи вони контактували з хворими. Ці правила діятимуть як мінімум протягом двох тижнів.

На території республіки підтвердився один випадок зараження штамом коронавірусу, який спеціалісти назвали омікроном. Його ж підозрюють і ще сім осіб. Новий штам ковіда виявили також у кількох країнах Європи та Гонконгу, однак, Ізраїль став першою державою, яка закрила кордони через омікрон.

У Всесвітній Організації Охорони Здоров’я оголосили, що цей штам коронавірусу викликає у фахівців побоювання. Однак, необхідно провести нові дослідження, щоб з’ясувати, чи є омікрон менш або більш небезпечним різновидом коронавірусу.

Поділитись