В Ізраїлі зафіксували зараження новим виявленим штамом COVID-19

В Ізраїлі зафіксували зараження новим виявленим штамом COVID-19

Один випадок зараження новим штамом коронавірусу, виявленим у Південній Африці, виявлено в Ізраїлі, повідомляє прес-служба МОЗ єврейської держави.


Як повідомляє прес-служба, новий штам виявлено у громадянина, який повернувся до Ізраїлю з Малаві. Крім того, є підозра про зараження ще двох осіб, вони здали тести та очікують на результати на самоізоляції.

Днем раніше прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет провів термінові консультації з керівниками МОЗ та служб цивільної оборони у зв’язку з новим штамом коронавірусу, виявленим у Південній Африці, вніс країни цього регіону до списку “червоних” (заборонених для відвідування ізраїльтянами) і доручив оцінити можливість авіасполучення з ними.

Раніше видання Daily Mail повідомило, що вчені з Великобританії попередили про появу в Ботсвані штаму коронавірусу, який містить 32 мутації. Багато мутацій вказують на його високу трансмісивність і стійкість до вакцин, штам має більше змін у спайковому білку, ніж усі інші варіанти COVID-19. Південноафриканський Національний інститут інфекційних захворювань пізніше також підтвердив, що новий штам був виявлений у ПАР, на даний момент зареєстровано 22 випадки.

Поділитись