Новий прем’єр-міністр Франції окреслила пріоритети уряду

Новий прем’єр-міністр Франції окреслила пріоритети уряду

Прем’єр-міністр Франції Елізабет Борн, призначена на цю посаду 16 травня після перемоги на президентських виборах Еммануеля Макрона, оголосила три свої пріоритети: купівельна спроможність населення, охорона здоров’я та боротьба проти кліматичних змін, повідомляє Інтерфакс.

“Перші тижні нашої роботи мають бути присвячені турботі про термінові потреби французів”, – заявила Борн у п’ятницю після двогодинного засідання уряду країни.

“Швидкість, ефективність та результат”, – у такому ключі вона закликала своїх міністрів вирішувати ці завдання, повідомила на своєму сайті газета Le Journal du dimanche.

Щодо купівельної спроможності, за словами Борн, не повинно бути “ні забутих, ні небачених”. “Окрім пенсіонерів, найманих працівників, самозайнятих, державних службовців, я попросила своїх міністрів звернути особливу увагу на студентів”, – сказала глава уряду.

На тлі проблем, створених пандемією COVID-19, особливо для медичного та допоміжного персоналу лікарень, Борн назвала охорону здоров’я своїм другим пріоритетом і зажадала від відповідних міністрів “дуже швидко висунути пропозиції, щоб влітку вжити ефективних заходів”.

В галузі захисту клімату прем’єр-міністр оголосила про плани прискореного “екологічного планування”. Вона наголосила, що “всі міністри мають мобілізуватися, щоб протистояти кліматичному виклику”.

Поділитись