В Австрії назвали термін вступу України до ЄС

В Австрії назвали термін вступу України до ЄС

Україна не скоро стане частиною Євросоюзу, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на доцента кафедри політології та економіки Приватного університету Вебстера у Відні Ральфа Герта Шелльхаммера.


«ЄС побудований навколо Німеччини та Франції, і обидві держави ревно оберігають своє становище осіб, які ухвалюють остаточні рішення в Європі. Політики обох країн усвідомлюють, що ЄС із Україною може призвести до створення конкуруючої осі “Варшава – Київ”, чого не хочуть ні Франція, ні Німеччина», – заявив він.

Зазначається, що Україна політично та культурно більше тяжіє до Польщі, ніж до Німеччини. Як наголосив експерт, вплив Берліна в Євросоюзі в подібній ситуації може знизитись через зростання впливу Східної Європи.

Раніше міністр-делегат при МЗС Франції у європейських справах Клеман Бон заявив, що процедура вступу України до Євросоюзу може тривати 15 чи 20 років.

«Потрібно бути чесними… Якщо ми скажемо, що Україна вступить до ЄС через 6 місяців, рік чи 2 роки, це буде неправдою. Ймовірно, це триватиме 15 чи 20 років, це дуже довгий процес».

Поділитись