Новий наступник Меркель розкрив бачення на відносини з Росією

Новий наступник Меркель розкрив бачення на відносини з Росією

Новий голова Християнсько-демократичного союзу (ХДС), що входить в правлячу у ФРН коаліції, Армін Лашет заявив, що вважає Росію ворогом.

Свій погляд на відносини з Москвою він розкрив в інтерв’ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung. За його словами, його позиція щодо Росії абсолютно прозора. «Росія у багатьох відношеннях є противником, але все ж залишаються важливі теми, для вирішення яких ми потребуємо її», – пояснив Лашет.

Так, мова йде про зусилля в реалізації Паризької угоди по клімату і врегулювання конфліктів. «Це стосується багатьох регіонів в світі, де активна Росія. Вона частина лівійської конференції, організованої канцлером, і братиме участь в реалізації іранської угоди – разом з ЄС, США і ООН», – додав наступник канцлера Ангели Меркель, яка раніше обіймала посаду голови ХДС.

Він закликав знайти шляхи для кооперації з Москвою. У той же час Лашет зазначив, що необхідно вказати Росії на межі в спробі «вплинути на країни Балтії і щодо польських друзів». «Наша солідарність по альянсу не є предметом переговорів», – уклав він.

Лашет, прем’єр-міністр федеральної землі Північний Рейн – Вестфалія, став головою партії ХДС 16 січня. Участь у виборній кампанії брали кілька кандидатів, серед яких також був колишній глава парламентської фракції Фрідріх Мерц і глава комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген.

Поділитись