У Росії пояснили затримання Навального в аеропорту Шереметьєво

У Росії пояснили затримання Навального в аеропорту Шереметьєво

Оголошений в розшук в грудні Олексій Навальний був затриманий в аеропорту Шереметьєво 17 січня.


Подальшу міру запобіжного заходу Навального визначить суд. До рішення суду він перебуватиме під вартою, повідомляє Федеральна служба виконання покарань Росії.

ФСВП нагадує, що 30 грудня 2014 року Навальний отримав три з половиною роки умовно з випробувальним терміном п’ять років за скоєння шахрайських дій і легалізацію грошових коштів, придбаних злочинним шляхом. Пізніше випробувальний термін був продовжений на один рік – до 30 грудня 2020 го.

Протягом 2020 року Навальний неодноразово порушував правила відбування умовного терміну, не з’являючись на реєстрацію в кримінально-виконавчу інспекцію ФСВП. При цьому співробітники ФСВП пояснювали засудженому, що подібні порушення можуть призвести до заміни його умовного звільнення на реальний термін позбавлення волі.

На час проходження лікування в клініці “Шаріте” (Німеччина) виклики Навального були припинені. Однак в жовтні 2020 року через офіційних публікацій стало відомо, що він був виписаний з клініки 23 вересня. Пізніше він сам підтвердив ці відомості.

Проте, не дивлячись на відсутність об’єктивних причин, з жовтня 2020 року до кінця випробувального терміну на реєстрацію в ФСВП він не був, тим самим знову були порушені умови випробувального терміну.

Минулого літа Навальному стало погано в літаку рейсу Томськ – Москва. Лайнер довелося садити в Омську. Блогера доставили в місцеву лікарню, а потім, за наполяганням його рідних, перевезли в клініку Charite в Берліні.

Пізніше сам Навальний і влада ФРН заявили, що він був отруєний нервово-паралітичною речовиною «Новачок». При цьому ніяких доказів Берлін не надав, пославшись на якусь секретність проведених досліджень. Російська влада спростувала заяви про навмисне отруєння блогера, пославшись на висновок омських лікарів, які не виявили бойових отрут в його організмі.

Поділитись