Німеччина поставила в країни Близького Сходу зброю на € 1 млрд

Німеччина поставила в країни Близького Сходу зброю на € 1 млрд

Уряд Німеччини в 2020 році схвалив експорт озброєнь на суму понад мільярд євро країнам, які грають ту чи іншу роль в конфліктах в Ємені та Лівії, передає агентство dpa з посиланням на дані, надані міністерством економіки ФРН.

Повідомляється, що велика частина експорту озброєнь припадає на Єгипет (752 мільйона євро). На другому місці – Катар і Об’єднані Арабські Емірати, яким Берлін поставив озброєння на суму 305,1 і 51,3 мільйона євро відповідно.

Поставки на суму 23,4 і 22,9 мільйона євро були схвалені для Кувейту та Туреччини. Крім того, уряд дозволив експорт зброї на суму 1,7 і 1,5 мільйона євро в Йорданію і Бахрейн.

Як підкреслило агентство, в коаліційний договір між блоком ХДС / ХСС і Соціал-демократичною партією Німеччини в 2018 році був включений пункт, згідно з яким влада не буде поставляти озброєння країнам, які беруть участь в конфлікті в Ємені.
У зв’язку з цим депутат від “зелених” Омід Нуріпур розкритикував розбіжності “між словами і справами” уряду. Крім того, Нуріпур вказав, що уряд Німеччини схвалив експорт зброї до країн, які порушували ембарго на поставки зброї до Лівії.

Поділитись