Німеччина замінить російську нафту у 2023 році за допомогою Казахстану

Німеччина замінить російську нафту у 2023 році за допомогою Казахстану

Німеччина відмовиться від купівлі російської нафти у 2023 році, зараз уряд країни веде переговори з Казахстаном про можливі постачання.

Про це повідомляє Bloomberg.

Німеччина відкинула заяву російської пропаганди про те, що німці мають план купувати російську нафту на початку наступного року. Гендиректор “Транснафти” Микола Токарєв заявляв, що Німеччина нібито надіслала запит на постачання нафти на перший квартал 2023 року. За словами Токарєва, німецьким НПЗ буде складно замінити російські обсяги казахстанською нафтою, він назвав це рішення політичним.

«Повідомлення про те, що Німеччина замовила російську сиру нафту, є хибними. Нафтовидобувні компанії в новому році не замовлятимуть російську сиру нафту для нафтопереробних заводів у Лойні та Шведті», — заявила агентству прес-секретар міністерства економіки Німеччини. За її словами, нафтопереробний завод PCK Raffinerie у німецькому Шведті, неподалік польського кордону, станом на січень має «зарезервовані потужності для казахстанської нафти».

У грудні нафтові компанії в Росії порушили вимогу путіна і продали кілька танкерів, виконавши західні вимоги щодо «стелі цін». При цьому влада РФ запевняла, що не підпорядковуватиметься санкціям Заходу. Водночас барель нафти в деяких портах уже торгується на рівні $42–45 за бочку, загалом середня експортна ціна за підсумками середини грудня впала нижче $60.

Поділитись