Німеччина протягом тижня може передати Україні понад сто танків Leopard 2

Німеччина протягом тижня може передати Україні понад сто танків Leopard 2

Німеччина розглядає можливість передачі ЗСУ чотирьох батальйонів танків Leopard 2.

Зараз відомо про те, що резерв бойових машин Leopard 2 у Німеччині становить 80 танків, тоді як ще 30 бойових машин можуть бути передані зі складу сил, що використовуються в навчаннях і тренуваннях. У разі потреби 110 танків можуть бути передані ЗСУ протягом лише одного тижня, оскільки танки вже перебувають у підготовленому до бойового застосування стані.

«Тільки із запасів виробників Rheinmetall та Krauss-Maffei Wegmann Німеччина може поставити 80 одиниць у найкоротші терміни. Ще 30 штук використовуватимуться в центрі бойової підготовки Бундесверу для позначення танків супротивника. Їх можуть замінити танки російського виробництва з українських запасів», – повідомляє німецьке видання «Frankfurter Allgemeine Zeitung»

Водночас, постачання подібного озброєння на Україну навряд чи почнеться раніше середини наступного року. Це викликано великою масою танків, а, отже, і неможливістю використання через поточні погодні умови, а також пошкоджені мости, які просто не розраховані на те, щоб витримувати вагу цих бойових машин.

Трохи раніше США схвалили пропозицію щодо постачання в Україну німецьких танків Leopard 2.

Поділитись