Нетаньяху та Макрон домовилися стримувати Ірану на Близькому Сході

Нетаньяху та Макрон домовилися стримувати Ірану на Близькому Сході

Президент Франції Емманюель Макрон та прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху завершили у Парижі зустріч, на якій обговорили заходи протидії Ірану.

Про це повідомила канцелярія глави ізраїльського уряду, повідомляє Trend.

“Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху цього вечора зустрівся з французьким президентом Емманюелем Макроном в Єлисейському палаці. Два лідери докладно обговорили шляхи протидії іранській ядерній загрозі. Прем’єр-міністр Нетаньяху наголосив, що стримування Ірану та його сателітів на Близькому Сході також повинно бути посилено. накласти значні санкції на іранський режим і включити Корпус вартових ісламської революції (елітні частини ЗС Ірану) до терористичного списку ЄС”, – йдеться у повідомленні.

Крім цього, зазначили у канцелярії, співрозмовники “обговорили ситуацію на регіональній арені та необхідність підтримувати стабільність у регіоні, особливо в Лівані”. Крім того, вони торкнулися теми “розширення кола світу”, що охоплює єврейську державу та сусідні арабські країни, додали в канцелярії.

Нетаньяху прибув із візитом до Парижа у четвер увечері, це його перша закордонна поїздка з моменту повернення на посаду глави уряду наприкінці минулого року. Як повідомив прем’єр перед вильотом, головною темою його переговорів з Макроном мали стати спільні зусилля щодо протидії Ірану. Крім того, під час свого перебування у Франції він має намір зустрітися з представниками місцевих ділових кіл та єврейської громади.

В Ізраїлі 29 грудня 2022 року було приведено до присяги новий уряд на чолі з Нетаньяху. Того ж дня він провів перше засідання, під час якого заявив, що для його кабінету першочерговим завданням буде блокування Ірану. Прем’єр наголосив, що це екзистенційне питання для Ізраїлю.

Поділитись