На ірано-іракському кордоні помічено активне пересування іранських сил

На ірано-іракському кордоні помічено активне пересування іранських сил

На ірано-іракському кордоні надзвичайно висока активність сил КВІР.

Сьогодні ввечері на ірано-іракському кордоні було помічено дуже високу активність підрозділів Корпусу вартових ісламської революції. За даними ряду джерел, фіксувалося переміщення важкої техніки та велика кількість особового складу. Подібна активність востаннє фіксувалася кілька місяців тому, коли Тегеран попереджав іракських курдів про готовність розпочати проведення військової операції у разі відмови останніх від роззброєння.

Надсилання іранських військових підрозділів на кордон з Іраком може свідчити про підготовку підрозділів КВІР до початку військової операції проти курдів. Незважаючи на той факт, що Ірак виступає категорично проти цього, іракські курди, за даними, можуть нести відповідальність за атаки на іранські об’єкти, до того ж, раніше було встановлено, що саме курди несуть відповідальність за масові заворушення на території іранських міст.

За припущенням іранського журналіста Хаяла Муаззіна, іранські сили більш ніж імовірно проведуть військову операцію на території Іракського Курдистану. Проте, враховуючи, що тут присутні американські сили, а за даними і ізраїльські спецслужби, існує ризик повномасштабних зіткнень у регіоні.

Поділитись