Іранській флотилії наказали увійти до Панамського каналу

Іранській флотилії наказали увійти до Панамського каналу

Одночасно три флотилії ВМС Ірану вперше в історії вийшли в далекі океанічні рейси, повідомляє іранське агентство новин Tasnim.

У повідомленні йдеться, що 89-а флотилія ВМС Ірану з порту Конарак у затоці Чабахар на південному сході країни попрямує слідом за 86-ою і 88-ою флотиліями, що вже вийшли в плавання.

До складу 86 флотилії або 360 флотського з’єднання входять вертольотоносець “Макран” і есмінець “Дана”. Флотилії наказано здійснити навколосвітню подорож і пройти через Панамський канал. Есмінець 88-ї флотилії “Альборз” вже розпочав патрулювання Аденської затоки, де до його обов’язків входить охорона торгових суден. Десантний корабель “Тонб” та судно тилового забезпечення “Бендер-Аббас” 89-ї флотилії ВМС стане полігоном для навчання на практиці курсантів Військово-морської академії імені Імама Хомейні у Ноушехрі.

Вперше флот Ірану попрямував до Аденської затоки та Баб-ель-Мандебської протоки для боротьби з піратами Сомалі в 2008 році. У січні командувач ВМС Ірану Амір Шахрам Ірані повідомив про плани провести іранські бойові судна через Панамський канал. 2014 року іранський флот вперше вийшов в Атлантичний океан.

Виходи у Червоне море ВМС Ірану здійснюють регулярно. 23 січня кораблі та підводний човен ВМС Ірану взяли участь у військово-морських навчаннях із ВМС Пакистану.

Поділитись