У Тегерані заявили, що будь-яка військова акція США проти Ірану призведе до війни

У Тегерані заявили, що будь-яка військова акція США проти Ірану призведе до війни

Будь-які військові дії США проти Ірану призведуть до повномасштабного конфлікту з наслідками всього близькосхідного регіону.

Про це заявило представництво Ірану при ООН після атаки по військовому об’єкту в іранському Ісфахані.

«З точки зору Ірану, вибір військового варіанта на будь-якому рівні означає вступ США до війни. На даний момент Іран вважає таку можливість слабкою», – повідомило іранське постпредство журналу Newsweek.

Представництво ісламської республіки при ООН заявило, що якщо «США прорахуються та почнуть війну», то за наслідки такого конфлікту «для регіону та світу» нестиме відповідальність Вашингтон. Постпредство підкреслило, що Іран за такого розвитку подій зможе «захистити свою безпеку та свої інтереси».

У свою чергу неназваний представник Міноборони США повідомив Newsweek, що «ніякі військові сили США не робили ударів і не проводили операцій в Ірані». Він запевнив, що США “продовжують відслідковувати ситуацію”, не розкривши подробиць.

Представник Центрального командування (СЕНТКОМ) Збройних сил США майор армії Джон Мур заявив виданню, що Пентагон непричетний до подій в Ірані. “Збройні сили США не брали участі в ударі по Ірану, що стався на вихідних”, – додав він.

Поділитись