Названо суму втрат України від ситуації навколо «можливого вторгнення РФ»

Названо суму втрат України від ситуації навколо «можливого вторгнення РФ»

Україна щомісячно втрачає 2-3 млрд доларів від інформаційної кампанії на тему можливого «вторгнення» Росії, заявив голова парламентської фракції партії «Слуга народу» Давид Арахамія.


«Люди мають розуміти, що це коштує зараз країні 2-3 млрд доларів щомісяця. Ми не можемо позичати на іноземних ринках, тому що скажені ставки. Ми щодня рахуємо втрати економіки», – сказав він в ефірі українського каналу «1+1».

За його словами, ситуацію посилює і рішення щодо перенесення посольств низки західних країн з Києва до Львова.

«Вони мають розуміти: коли хтось вирішує пересунути посольство до Львова, така новина коштуватиме економіці України кілька сотень мільйонів доларів», – поскаржився депутат.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що посол та інші дипломати США переїжджають із Києва до Львова. США своїми заявами та діями, спрямованими на спроби створити враження, що Росія нібито готує вторгнення на Україну, спровокували паніку на Україні. В результаті з України вивели 12,5 млрд доларів, вона опинилася на межі фінансового колапсу, почалося згортання авіасполучення з Україною, українські олігархи, бізнесмени та депутати залишають територію країни чартерними рейсами.

Поділитись