До Держдуми РФ завтра відправлять законопроекти про визнання ЛНР та ДНР

До Держдуми РФ завтра відправлять законопроекти про визнання ЛНР та ДНР

На Раду Держдуми 15 лютого надішлють два проекти про визнання Донецької та Луганської народних республік, перший – на адресу президента, другий – у МЗС, для прискорення процедури визнання, повідомило джерело у комітеті ДД із СНД.


“Завтра на Раду Думи буде винесено дві ухвали. В одній йдеться про направлення на адресу президента. Друга – про те, щоб відправити на консультацію в МЗС, щоб (скоординувати) з мінським процесом”, – розповів співрозмовник агентства.

При цьому представники “Єдиної Росії” внесли другу ухвалу, яка прискорює процес визнання, зазначив він. Джерело пояснило, що процедура передбачала, що документ проходитиме низку інстанцій, серед них адміністрація президента, потім МЗС, потім воно відправляється назад до АП, а потім – до президента. Було запропоновано прискорити процес та відправити ухвалу одразу до МЗС, зазначив співрозмовник агентства.

Раніше депутати Держдуми від КПРФ у проекті звернення Думи до президента Росії попросили Володимира Путіна розглянути питання визнання самопроголошених ДНР і ЛНР як незалежні держави, а також про якнайшвидше проведення переговорів з керівництвом республік з метою створення правової основи міждержавних відносин та для регулювання всіх аспектів співпраці. взаємодопомоги.

Поділитись