Названо частку республіканців, які підтримують кандидатуру Трампа

Названо частку республіканців, які підтримують кандидатуру Трампа

Майже 70 відсотків американських виборців, які підтримують Республіканську партію, підтримують висування колишнього президента США Дональда Трампа кандидатом на найвищу державну посаду на майбутніх виборах у 2024 році, незважаючи на звинувачення на його адресу.

Про це повідомляє NBC News із посиланням на результати опитування громадської думки.

Опитування було проведено 14-18 квітня, у ньому взяли участь тисяча американських виборців.

За даними опитування, 68 відсотків республіканців вважають колишнього американського лідера єдиним гідним претендентом на висування кандидатом від партії. Зазначається, що, на думку виборців, звинувачення на адресу Трампа мають політизований характер і мають на меті не допустити його обрання на посаду голови Білого дому.

Проти висування Трампа на пост президента на тлі висунутих йому звинувачень висловилися 26 відсотків виборців, які підтримують республіканців.

Дональд Трамп став першим екс-президентом США, якому висунули кримінальні звинувачення. 4 квітня його звинуватили у більш ніж 30 випадках фальсифікації документів. Кожен із епізодів передбачає максимальне покарання у вигляді чотирьох років ув’язнення. Спільно політику може загрожувати 136 років в’язниці. Його адвокат Джим Трасті назвав висунуті звинувачення помилкою правосуддя.

Поділитись