НАТО відхилило запит Сербії на введення контингенту поліції та армії у Косово

НАТО відхилило запит Сербії на введення контингенту поліції та армії у Косово

НАТО відмовило Сербії щодо Косово.

Країни НАТО вирішили відмовити Сербії у її вимогах ввести на північ Косово підрозділи армії та поліції для контролю обстановки в регіоні. Причиною цього є той факт, що Косово в НАТО не вважають частиною Сербії, у зв’язку з чим Белград не має жодних прав використовувати тут свої силові структури.

Інформацію про те, що НАТО відхилило запит Сербії на введення контингенту поліції та армії у Косово, озвучив президент Сербії Олександр Вучич. Які-небудь подробиці щодо цього Вучич наводити не став, проте, зважаючи на все. Ситуація на кордоні Сербії та Косова погіршується усвідомлено, що може бути пов’язано з тим, що Сербія продовжує підтримувати Росію і відмовляється вводити щодо неї будь-які санкції.

Незважаючи на той факт, що недавнього конфлікту на кордоні Сербії та Косово вдалося уникнути після того, як НАТО пригрозило направити війська на півночі республіки у разі, якщо барикади не будуть розібрані, зараз ситуація на кордоні Косова та Сербії продовжує розпалюватися, що цілком може вилитися у збройний конфлікт.

Поділитись