НАТО проводить найбільші повітряні навчання в історії альянсу

НАТО проводить найбільші повітряні навчання в історії альянсу

Від сьогодні стартують повітряні навчання на території Німеччини. У операції під назвою Air Defender 23 беруть участь понад 20 країн-партнерів і близько 250 літаків.

Про таке пише Bloomberg News.

Повітряний простір над Німеччиною майже два тижні, по чотири години на день, буде слугувати майданчиком для військових літаків: F-35 виробництва Lockheed Martin Corp, США та Нідерландів, а також літаків-розвідники AWACS.
Навчання проводитимуться в основному в трьох повітряних просторах на півночі, сході та півдні Німеччини.
На цей час, комерційні рейси через повітряний простір країни, будуть із затримками, або зі зміненими маршрутами.
Такі навчання потрібні, щоб перевірити здатність військово-повітряних сил реагувати на критичні ситуації в Європі на тлі загострення напруженості з Росією.

«Я буду дуже здивована, якщо який небудь лідер у світі не визнав би, що ці навчання показують дух цього альянсу. Сюди також входить пан Путін», — заявила на прес-конференції посол США в Німеччині Емі Гутманн.

Карти районів навчань вказують на збільшення кількості військових рейсів поблизу центрів авіакомпанії у Франкфурті та Мюнхені. НАТО планує створити нову модель збройних сил, яка призведе до готовності близько 300 000 військовослужбовців, а також здатність збільшувати бойові групи на східному фланзі до бригад.

Поділитись