На Таврійському напрямку ворог втратив 338 військових та 52 одиниці військової техніки

На Таврійському напрямку ворог втратив 338 військових та 52 одиниці військової техніки

За минулу добу на Таврійському напрямку ворог втрати 338 осіб, 52 одиниці військової техніки, а також склад боєприпасів та ще один важливий об’єкт.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» розповів речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

«За минулу добу загальні втрати окупантів склали 338 осіб та 52 одиниці знищеної військової техніки, тобто вся активність ворога виливається в його втрати. Це, зокрема, 7 танків, 7 бойових броньованих машин, 14 артилерійських систем, реактивна система залпового вогню БМ-27 «Ураган», 17 автомобілів та 2 одиниці соціальної техніки. Також ми знищили склад боєприпасів і ще один досить важливий об’єкт ворога», – розповів Штупун.

За його словами, ще 27 одиниць техніки ворога пошкоджено.

Штупун додав, що триває наступальна операція на Мелітопольському напрямку.

«Українські воїни мають частковий успіх північніше Копанів та Новопрокопівки. Ми там закріплюємося, проводимо розмінування та дорозвідку», – наголосив він і зазначив, що також триває контрбатарейна боротьба. За словами Штупуна, просування невеликі, до кількох сотень метрів, але важливі для подальших дій.

Він розповів, що протягом минулої доби ворог завдав на Таврійському напрямку 14 авіаційних ударів, провів 22 бойові зіткнення, здійснив 782 артобстріли.

Окрім цього, за його словами, окупанти здійснили понад 10 невдалих атак в районах Мар’їнки та Новомихайлівки.

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили атаки біля Вугледара, Золотої Ниви, Старомайорського та північніше Приютного.

На Запорізькому напрямку Сили оборони стримують ворога на північний схід від Прокопівки, де окупанти намагаються відбити втрачене.

Поділитись