На Росії готуються відповісти на висилку з Болгарії співробітників дипломатичного відомства

На Росії готуються відповісти на висилку з Болгарії співробітників дипломатичного відомства

Голова комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Андрій Клішас заявив у своєму Telegram-каналі, що Москві слід якнайшвидше відповісти на висилку з Болгарії 70 співробітників дипломатичного відомства.

На його думку, це змусить Софію замислитись про наслідки таких рішень.

Андрій Клішас зазначив, що подібні дії урядів західних країн “розраховані на зовнішній ефект”. Він вважає, що необхідно робити всі необхідні зусилля для того, щоб «перекривати цей інформаційний ефект, перевертати ситуацію під себе». На думку сенатора, відповідь Росії має бути своєчасною, різкою і рішучою.

Клішас підкреслив також, що Москва надмірно «довго возиться із цими болгарами». Він упевнений, що якби співробітники болгарської дипмісії «у Москві вже пакували речі», то в Софії були б змушені скасувати своє рішення.

Влада Болгарії повідомила про висилку російських дипломатів 28 червня. Вони пояснили це тим, що значна частина працівників відомства нібито працювала на спецслужби РФ.

Андрій Клішас раніше запропонував продавати за рублі не лише нафту та газ, а й цінні метали, такі як паладій, платина та нікель. На його думку, вони дуже важливі для промисловості західних держав, «замінити їх нема чим».

Поділитись