На Полтавщині виробляли небезпечне медобладнання

На Полтавщині виробляли небезпечне медобладнання

Стало відомо, що прокуратура Полтавщини спільно зі Службою безпеки України викрила схему виготовлення та реалізації підробленого медичного обладнання.

Прокуратурою Полтавщини спільно зі співробітниками Управління СБУ в області викрито масштабну схему виготовлення та реалізації підробленого медичного обладнання. В рамках розслідування кримінального провадження за цим фактом слідчим відділом УСБУ в області директору одного із суб’єктів господарювання повідомлено про підозру за ст. 227 (умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції) КК України, пише aspi.com.ua.

За версією слідства, поширювалася зазначена діяльність майже на всю територію України. Загалом до медичних закладів було поставлено 70 підроблених стерилізаторів.
Під час обшуків у кримінальному провадженні вилучено контрафактне обладнання, засоби, які використовувалися для підробки медичного обладнання, та документи, які підтверджують його постачання до лікувально-профілактичних закладів України.

Особлива небезпека використання такого контрафактного виробу полягає в тому, що зазначені стерилізатори не є сертифікованими медичними виробами. Їхня подальша експлуатація могла б призвести до масового зараження та інфікування пацієнтів.
Досудове розслідування триває.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись