Підполковника СБУ запідозрили в роботі на російські спецслужби

Підполковника СБУ запідозрили в роботі на російські спецслужби

Державне бюро розслідувань України оголосило в розшук підполковника Служби безпеки України, якого підозрюють в державній зраді. Про це повідомляється на сайті бюро.

За даними українських слідчих, військовий покинув Україну ще в 2017 році. Він перетнув кордон з Білоруссю і на батьківщину не повертався. Підозрюється, що він діяв в інтересах іноземної держави, співпрацював з російськими спецслужбами, а також збирав і передавав відомості з обмеженим доступом.

“Працівник СБУ за завданням і в координації зі спецслужбами Російської Федерації, діючи в інтересах іноземної держави, збирав і передавав відомості з обмеженим доступом, в тому числі ті, що становлять державну таємницю. Щоб уникнути відповідальності, правоохоронець перетнув державний кордон України в напрямку Республіки Білорусь в грудні 2017 року і до нинішнього часу не повернувся в Україну”, – розповіли в бюро.

Кримінальну справу за даним фактом було порушено ще в 2018 році. Відзначається, що в разі появи підполковника на території України його негайно доставлять до суду для обрання запобіжного заходу.

Поділитись